10.8.2024. 18:53
0
Manchester City nakon boljeg izvođenja penala osvojio Community Shield
Dva kluba iz Manchstera suočili su se u finalu Community Shielda, a pobjedu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavili su igrači koji dolaze iz ‘plavog dijela’ grada.

Do sedmog trofeja Community Shielda Manchester City je stigao nakon potpunog preokreta jer je Manchester United bio ekipa koja je prva došla do prednosti. U finišu susreta Alejandro Garnacho je doveo popularne ‘Crvene đavole’ u vodstvo.

Ipak, nakon vodećeg gola United nije uspio zadržati vodstvo, u samom finišu, tačnije u 89. minuti izjednačujući gol postiže Bernardo Silva.

Nakon regularnih 90 minuta bilo je 1:1 i po propozcijama takmičenja odmah se pristupilo izvođenju penala, United je već nakon prve penal serije imao prednost jer je Onana odbranio udarac Bernarda Silve, no do stečenu prednost Manchester United nije znao sačuvati, Sancho i Evans nisu realizovali svoje jedanaesterce, dok su igrači ‘Građana’ bili precizni i sigurni te na taj način došli do prvog trofeja u novoj sezoni.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.