14.8.2024. 8:43
0
Sladić objavio da je Zenica jučer oborila bila najtopliji grad u Evropi: "Sportskim rječnikom možemo reći da je taj grad osvojio evropsko temperaturno zlato"
Zenica je jučer, prema podacima stranice Ogimet, bila najtopliji grad u Evropi.

Na drugom mjestu bio je grad Ajdin u Turskoj sa 42,3 stepena, dok je treći najtopliji grad u Evropi jučer bila Ćuprija u Srbiji sa 41,6 stepeni.

- Sa 42, 6 stepeni (zaokruženo na 43), sportskim rječnikom možemo reći da je naša Zenica osvojila evropsko temperaturno zlato. Sarajevo je bilo na 39,5  (zaokruženo na 40), što je 0.5 stepeni manje od rekorda - osvrnuo se na svom Facebooku mladi bh. meteorolog Nedim Sladić, koji je objavio listu od 100 najtoplijih gradova Evrope.



Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Usljed razvoja oblačnosti u poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su najizgledniji na području Krajine i sjeveru Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjevernim područjima zemlje vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40 stepeni, lokalno i do 42 stepena.

U Sarajevu će biti pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 38 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.