25.2.2024. 22:27
1
Izraelci odabrali pjesmu za Eurosong koja sugeriše na oktobarski napad, sada prijete napuštanjem ukoliko im odbiju stihove sa prijave
Izrael je upozorio da bi se mogao povući sa ovogodišnjeg Eurosonga ako organizatori odbiju stihove sa njegove prijave kao previše političke.

Eden Golan i njena pjesma "October Rain" izabrane su za takmičenje na godišnjem takmičenju koje se održava u maju u Malmeu u Švedskoj.

Medijski izvještaji sugeriraju da pjesma, koja je uglavnom na engleskom sa nekim hebrejskim riječima, upućuje na napad 7. oktobra. To bi moglo značiti da balada i njena 20-godišnja rusko-izraelska pjevačica krše pravila Eurosonga, koja zabranjuju političke izjave.

Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je samo da je „trenutno u procesu ispitivanja stihova“ i da konačna odluka tek treba da bude donijeta.

“Ako se pjesma smatra neprihvatljivom iz bilo kojeg razloga, emiterima se tada daje mogućnost da predaju novu pjesmu ili novi tekst, u skladu s pravilima konkursa”, navodi se.

(Ajdin B.)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.