4.9.2024. 10:50
0
Barlov s prvog mjesta prošao u finale Paraolimpijskih igara
Mladi bh. paraolimpijac Ismail Barlov (13) nastupio je u drugoj disciplini (50 metara prsno) na Paraolimpijskim igrama u Parizu i s prvog mjesta izborio je plasman u finale.

Takmičio se među sedam polufinalista u prvoj kvalifikacionoj grupi.

Ukupno je osam najboljih iz dvije kvalifikacione grupe (po sedam takmičara) izborilo plasman u finale, a tu je naš Ismail Barlov odradio fantastičnu utrku i pobijedio u kvalifikacijama.

Barlov je zauzeo prvo mjesto, ubjedljivo ispred svih rivala. Zabilježio je vrijeme 1:04.06, što je već sada dovoljno za plasman u finale, iako se tek treba održati druga polufinalna utrka.

Drugo mjesto zauzeo je Meksikanac Tronco Sanchez s 3,27 sekundi zaostatka za našim mladim takmičarem, dok je treće mjesto zauzeo njegov sunarodnjak Zarate Rodriguez sa zaostatkom 5,91.

Ukupno, računajući obje polufinalne utrke, Barlov je zabilježio treće vrijeme od svih takmičara i nadamo se da će naš mladi plivač ostvariti olimpijsku medalju.

Finale je na rasporedu večeras od 18:35 uz direktan TV prijenos u programu BHRT-a.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.