19.10.2023. 21:43
0
Hirurg iz Gaze: Rane dezinficiram sirćetom
FOTO: Printscreen
Hirurg koji radi u Gazi požalio se da mora liječiti bakterijske infekcije rana "sirćetom iz trgovine na uglu" jer ponestaje medicinskih zaliha, piše Sky News. Gasan Abu Sita, hirurg Ljekara bez granica, objavio je sliku boce sirćeta na društvenoj platformi X.

Abu Sitah je radio u raznim bolnicama u Gazi od izbijanja sukoba i operirao je u bolnici Al-Ahli kada je u utorak pogođena. Lokalni dužnosnici tvrde da je u eksploziji poginula 471 osoba, ali Izraelci osporavaju navedeni broj. Dvije sukobljene strane se svađaju oko toga ko je odgovoran za eksploziju.

Izraelska vojska odbacila je bilo kakvu odgovornost, pripisavši napad palestinskoj organizaciji Islamskom džihadu. Naknadno su objavili snimke drona koji navodno prikazuje kako je raketa Islamskog džihada pogodila parkiralište bolnice u Gazi.

Inače, zdravstveni djelatnici u Gazi već su ranije upozoravali da bi hiljade mogle umrijeti dok bolnice pune ranjenika ostaju bez goriva i osnovnih potrepština. Ljekari bez granica su ranije ove sedmice saopćili kako su hirurzi u bolnici Al-Šifa počeli operisati pacijente bez anestetika jer su zalihe "katastrofalno" niske.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.