11.11.2023. 16:38
0
Nasrallah: Najvažnija stvar u ovom trenutku je promjena mišljenja svijeta o Izraelu koji ubija hiljade djece i žena
FOTO: screenshot/twitter
Vođa libanonskog Hezbollaha Sayyed Hassan Nasrallah upravo je završio svoj drugi govor od početka rata, prenosi N1.

“Ovaj bolni događaj i ovi značajni zločini dokazuju da izraelski neprijatelj traži osvetu bez moralnih, pravnih ili humanitarnih ograničenja. Ovo pokazuje prirodu ovog entiteta. Svi elementi pritiska moraju biti usmjereni na američku administraciju jer je ona ta koja u prvom redu nosi odluku”, kazao je Nasrallah.

“Najvažnija stvar u ovom trenutku je promjena mišljenja svijeta o Izraelu koji ubija hiljade djece i žena. Ova transformacija je u interesu otpora, njegovog projekta i stanovništva Gaze, posebno kroz demonstracije u Washingtonu, Londonu, New Yorku… Vrijeme vrši pritisak na neprijatelja”, nastavio je u svom obraćanju na današnjem vanrednom zasjedanju samita Arapske lige.

“Islamska Republika Iran ne odlučuje umjesto pokreta otpora, ali ih podržava”, dodao je Nasrallah.

“Dron koji je prije dva dana gađao Eilat izazvao je veliki strah u Eilatu, a izraelski neprijatelj je to priznao. Ovaj događaj je bio od velike važnosti i značaja. Izrael je bio zbunjen kada je utvrđivao porijeklo ovog drona, bilo da je iz Jemena, Iraka ili negdje drugdje. Na kraju su optužili ćeliju Hezbollaha u Siriji. Zbog toga su bombardovali Siriju i tamo smo izgubili nekoliko šehida. Ovako Sirija plaća visoku cijenu”, istakao je i poslao poruku SAD-u.

“Amerikancima kažem: ako želite da sekundarni frontovi prestanu, morate prekinuti agresiju na Gazu”, zaključio je govor Hassan Nasrallah.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.