28.9.2024. 19:48
Joe Biden ubistvo vođe Hezbolaha nazvao "mjerom pravde"
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden oglasio se povodom ubistva vođe Hezbolaha Hassana Nasrallaha.

Izjavio je da je Nasrallah, zajedno sa Hezbolahom, odgovoran za smrt stotina Amerikanaca tokom četiri decenije, naglasivši da njegova smrt predstavlja "mjeru pravde" za njegove mnoge žrtve.

Istakao je da govori o američkim, izraelskim, ali i libanskim civilima koji su bili žrtve.

Komentari su uslijedili nakon što je Hezbolah potvrdio da je Nasrallah ubijen u izraelskom zračnom napadu u Bejrutu.

Biden je napomenuo da se operacija ubijanja Nasrallaha odvijala u širem kontekstu sukoba koji je započeo Hamasovim napadom 7. oktobra 2023. godine.

"Nasrallah je sljedećeg dana donio sudbonosnu odluku da se udruži s Hamasom i otvori ono što je nazvao 'sjevernim frontom' protiv Izraela", rekao je Biden u saopćenju.

Biden naglašava da SAD "u potpunosti podržavaju" pravo Izraela da se brani od Hezbolaha, Hamasa, Huta i "bilo koje druge terorističke grupe koju podržava Iran".

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana