18.4.2024. 13:35
0
Emir Suljagić saslušan kao svjedok u predmetu protiv Danijela Simića i RTRS-a zbog negiranja genocida u Srebrenici
FOTO: N1
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić objavio je da je danas saslušan kao svjedok u predmetu protiv uredništva RTRS-a zbog negiranja genocida.

Prijavu je Tužilaštvu BiH podnio upravo Suljagić.

"Danas sam, u svojstvu svjedoka i podnosioca krivične prijave, saslušan u predmetu istrage protiv Danijela Simića i uredništva RTRS zbog negiranja genocida. Uvijek smo na raspolaganju institucijama BiH", naveo je Suljagić.

Simić, koji je predsjednik Udruženja novinara RS, gostovao na RTRS te kazao da se u Srebrenici svake godine, 11. jula, održava 'Potočarski igrokaz'

Suljagić je odmah nakon toga objavio da podnosi krivičnu prijavu.

"Sad ćemo testirati dvije institucije. RAK, kojem ću poslati pritužbu i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, kojem ću poslati krivičnu. Nimalo ne sumnjam u to da vladavina prava u ovoj zemlji prestaje tamo gdje počinju muslimani, ali tek da se uvjerimo da je to uistinu tako”, naveo je tom prilikom Suljagić.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.