17.7.2024. 11:53
0
Emir Suljagić burno reagovao na saopćenje Delegacije EU u BiH: "Lažete kroz zube. Lokacija na kojoj ste bili je Vojno groblje"
Na današnje saopćenje Delegacije EU u kojem tvrde da su se poklonili nevinim žrtavama, ponovo je reagirao Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica čiji su članovi porodice ubijeni u Bratuncu.

"Činjenice. 1. Lokacija se zapravo zove "Vojno groblje".

2. Pored spomenika na koji ste položili vijenac stoji prava zastava "ratnih veterana" paravojnih snaga bosanskih Srba.

3. Ne postoji niti jedna sudska presuda u vezi sa ubistvom bilo kojeg srpskog civila u Bratuncu. Naime, Bratunac je bio mjesto najstrašnijih progona i drugih zločina protiv čovječnosti nad bošnjačkim civilnim stanovništvom u proljeće i ljeto 1992. godine. Kampanja je uključivala masovna ubistva, logore, logore za silovanje.

4. Neki od odgovornih za te zločine sahranjeni su na "Vojničkom groblju". Poklonili ste im se jučer.

5. Dakle, lažete kroz zube", naveo je Suljagić.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.