18.7.2024. 11:25
0
Suljagić objavio dokument o zločincu s groblja na kojem je EU odala počast: Ovo je osoba kojoj je Delegacija EU u BiH odala počast kao "nevinom civilu"
FOTO: Vijesti.ba
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočara dr. Emir Suljagić je na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru, podijelio novi dokaz o ukopanim licima koja se nalaze na 'Vojnom groblju' u Bratuncu.

Naime, Delegacija EU u BiH je u utorak položila cvijeće na 'Vojnom groblju" u Bratuncu, što je izazvalo lavinu reakcija javnih ličnosti i udruženja.

Jučer se Delegacija EU u BiH oglasila se “ nemuštim pojašnjenjem” kako su zapravo “zajedno sa diplomatama zemalja članica EU, odali počast nevinim civilnim žrtvama ubijenim na području Birača u okolini Bratunca u periodu od 1992. do 1995. godine”.

Na njihovo 'pojašnjenje' jučer se osvrnuo i dr. Emir Suljagić koji je prezentirao niz historijskih činjenica o spomenutoj lokaciji.

Suljagić je u danas objavio dokument crnogorske policije koji imenuje pripadnike policije bosanskih Srba koji su preuzeli grupu od više od 30 bošnjačkih izbjeglica.

"Ilegalno zadržanih na crnogorskoj obali krajem maja 1992. godine, od Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore. Svi su dovedeni u Bratunac, gdje su nestali bez traga. U svom svjedočenju pred ICTY-jem, Miroslav Deronjić - alfa srpskog nacionalističkog projekta u istočnoj Bosni - također je spomenuo jednog od njih po imenu kao osobu odgovornu za nestanak Bošnjaka zadržanih u Crnoj Gori. On je poginuo u borbi i sahranjen je na vojnom groblju u Bratuncu 1993. godine. Imam i fotografiju groba, ali je neću objaviti. Poenta je da je ovo osoba kojoj je Delegacija EU u BiH odala počast kao "nevinom civilu". Njemu, a ne njegovim žrtvama, poručio je Suljagić.

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.