20.7.2024. 12:30
0
Suljagić: "Dok god bošnjačka djeca u istočnoj Bosni pohađaju škole u kojima ne mogu koristiti svoj jezik, ne dugujem lojalnost nikome osim njima"
Povodom posljednjih dešavanja u BiH zanimljiv osvrt na svom X profilu dao je direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić.

- Javnost je u BiH ona grupa stanovnišva koja ima stav isključivo o temama koje nikako ne mogu narušiti njihovu komociju. Kad treba biti saslušan u Zvorniku u zgradi u kojoj su pravljeni planovi o masovnim smaknućima kako u aprilu 1992. tako i u julu 1995. onda ipak, radije ne - napisao je Suljagić te dodao:

- Da budem potpuno jasan: dok god bošnjačka djeca u istočnoj Bosni pohađaju škole u kojima ne mogu koristiti svoj jezik ili učiti svoju historiju, ne dugujem lojalnost nikome osim njima. Dok god Bošnjaci u istočnoj Bosni žive pod aparthejdom, moj jedini fokus će biti njihova sloboda. To je, naime, jedini narod koji imam. I jedina briga koju mogu imati.


(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.