17.7.2024. 16:22
1
Dodik nakon ročišta iz Istočnog Sarajeva uputio prijetnje: Koga će "nogirati" čim ga pronađu?
Kao i svaki put nakon ročišta pred Sudom bIH, predsjednik RS-a Milorad Dodik se i danas obratio javnosti. Također, kao i svaki put nakon ročišta, postupak pred Sudom BIh nazvao je političkim postupkom. Tvrdi kako Tužilaštvo bIh nije uspjelo dokazati tvrdnje iz optužnice.

- Kada god pokušamo, u okviru odbrane, da pokažemo kako navodi iz optužnice nisu dokazani, završava se svaka priča. Oni tvrde da sam optužen za nepoštivanje odluka visokog predstavnika. Šta da poštujem, ako nemamo visokog  predstavnika. Christian Schmidt nije legalno izabran i nema ovlaštenja da nameće odluke. Osim toga, kako bilo koja odluka može biti iznad zakona. Zna se ko donosi zakone, izjavio je Dodik.

Ovaj put je "zakukao" i zbog uslova u sudnici.

- Sjedimo u sudnici u kojoj je 40 stepeni i nema klimatizacije. I na ovaj način pokušavaju da ponižavaju RS. U kakvim uslovima se odvija suđenje? Kako se moglo desiti da nema klimatizacije? Mene to i ne interesuje. Neko će reći da i oni sjede u takvoj sudnici, ali oni su to birali, a ne mi, izjavio je Dodik.

Na kraju svog obraćanja osvrnuo se i na kritike na račun zakona o "stranim agentima" koji je usvojen u NSRS i otvoreno je zaprijetio.

- Šta oni misle da su, da ovdje mogu raditi šta hoće. Pogotovo ako su Amerikanci. pa da onaj šef kancelarije ide od banke do banke i prijeti: "Ako Amerika čuje da to radite biće ovako ili onako". Biće on nogiran vrlo brzo. Samo da ga još nađemo. Sad znamo da je to radio, a sad tražimo đe radi i kad ga nađemo biće nogiran, izjavio je Dodik.



(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.