29.8.2024. 11:37
1
Miroslav Mišković konačno postao 100-postotni vlasnik sarajevske firme
Kompanija Delta Real Estate Beograd postala je jedini, 100-postotni vlasnik sarajevske firme Standard Nekretnine, nakon što je proveden proces prijenosa dionica manjinskih dioničara.

Na taj način Delta je preuzela i posljednjih 4 posto dionica sarajevske firme, piše BiznisInfo.ba.

Naime, Registar vrijednosnih papira u FBiH je, u skladu sa važećim propisima je jučer, 28. avgusta, izvršio prijenos dionica sa računa manjinskih dioničara na račun firme Delta Real Estate Beograd, na osnovu prava prijenosa dionica manjinskih dioničara u postupku preuzimanja kompanije Standard nekretnine Sarajevo.

Dioničar čije su dionice prenesena u postupku prijenosa dionica manjinskih dioničara ima pravo na naknadu u novcu. Za svaku dionicu koja je prenesena u postupku prijenosa dionica manjinskih dioničara Delta je platila iznos od 21,40KM.

Sredstva za isplatu naknade firma je uplatila na račun Registra vrijednosnih papira u FBiH za posebnu namjenu.

Ovo se dešava nakon što je Delta ranije ove godine povećala kapital sarajevske firme za deset miliona KM došla do udjela od 95 posto, a onda ponudom otkupila dodatnih 1 posto dionica.

Delta je već dugi niz godina većinski vlasnik Standard Nekretnina, a tokom tog perioda imala je 89 posto dionica.

Tek početkom ove godine krenuli su u puno preuzimanje firme, najprije povećanjem kapitala, a potom ponudom i na kraju istiskivanjem malih dioničara.

Sama kompanija Standard Nekretnine godinama je neaktivna, ima samo direktora i posluje s gubitkom. No, njena vrijednost leži u zemljištu na Stupu vrijednom oko 10 miliona KM na kojem Delta planira gradnju velikog projekta – tržnog centra i stambenog kompleksa, piše Biznisinfo.ba.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.