30.8.2024. 13:17
4
Nešić: "Srbi u Federaciji nisu bezbjedni, na mene je pokušan atentat..."
Ministar Nešić je govorio o poziciji Srba u Federaciji BiH, nedavnom pokušaju atentata na njega, ali i o navodnim težnjama bošnjačkih političara da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu, odnosno ukinu Republiku Srpsku.

Gost emisije "Rat uživo" beogradske televizije Informer koja je pod političkim pokriviteljstvom Aleksandra Vučića, bio je ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Ministar Nešić je govorio o poziciji Srba u Federaciji BiH, nedavnom pokušaju atentata na njega, ali i o navodnim težnjama bošnjačkih političara da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu, odnosno ukinu Republiku Srpsku.

Nešić je kazao da Srbi u Federaciji zasigurno nisu bezbjedni.

"Srbima i srpskom narodu sigurno nije u interesu da bosanski lonac proključa. Srbi rade sve da u regionu vlada mir. Očigledno neki drugi misle da je vrijeme za neko drugo poluvreme, a neki mu se nadaju. Mi ne želimo, niti se nadamo drugom poluvremenu. Bošnjački političari smatraju da Dejton nije pravedan po njih, da smo mi Srbi mnogo dobili, da su oni kao najbrojniji narod mnogo toga izgubili, ali da nije bilo međunarodne podrške pitanje je da li bi imali ono što imaju. Oni se osjećaju tijesno na toj teritoriji koju kontrolišu i na sve načine hoće da naprave od BiH unitarnu državu. Na sve načine žele da prekomponuju Dejtonski mirovni sporazum", kazao je Nešić.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska se odlučno tome opire i to neće prihvatiti.

"Mi više nemamo kud nazad, ako prepustimo imovinu, policiju i još neke elemente koji čine vlast, postavlja se pitanje šta će ostati od Republike Srpske. Oni kroz imovinu žele da oduzmu elemente suverenosti", kazao je ministar Nešić.

Kad je riječ o položaju Srba u Federaciji BiH, Nešić kaže da Srbi u Federaciji BiH nisu bezbjedni.

"Ja nisam plašljiv čovjek, niti čovjek koji od sebe pravi žrtvu, ali Srbi koji žive u Federaciji BiH sigurno nisu bezbjedni. Izloženi su nekom sakrivenom pritisku, da ne smiju jasno i glasno reći kako se zovu i kom narodu pripadaju. Dobijao sam monstruozne poruke (nakon pokušaja atentata). Zamislite da je u Republici Srpskoj napadnut bošnjački ministar, Republika Srpska bi bila izložena neviđenoj medijskoj hajki. Rekli bi da je policija neposobna, išli bi na njeno ukidanje", rekao je ministar Nešić.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.