8.8.2023. 14:05
4
Pjevačica Maja Nikolić napala Dinu Merlina zbog navodnih huškačkih izjava, a on rasprodao četiri koncerta: "Sramim se u ime svih Srba..."
FOTO: screenshot
Dino Merlin će u novembru održati čak četiri koncerta u beogradskoj Areni, iako je nedavno pokrenuta peticija za njegovu zabranu ulaska u Srbiju.

Ovim povodom oglasila se i pjevačica Maja Nikolić koja za svog kolegu nije imala lijepe riječi. Maja je bila gost emisije “Info dan” na televiziji Informer gdje je izrazila nezadovoljstvo.

“Sramota me je u ime svih nas. Mislim da je najneobrazovaniji sloj našeg društva kupio karte za te koncerte. Umjesto da svi potpišemo peticiju da mu se zabrani ulazak u Srbiju, mi dopuštamo da takva nakaradna zvijezda puni našu Arenu”, rekla je Maja pa dodala:

“Čovjek je prije svega pljunuo na sebe i na svoje izjave, Merlin prvi nema dostojanstvo čim dolazi ovdje, a otvoreno je pozivao na ubijanje Srba. Nijedan umjetnik ne smije biti obojen mržnjom, iako smatram da on i nije umjetnik, jer je posao našao tek s hitovima koje je napisao za Vesnu Zmijanac i Cecu Ražnatović. Najveće srpske estradne zvijezde. Ne mogu shvatiti koga mi veličamo, jedan običan odron koji, podsjetimo, je gadljiv na Srbe, ali ne i na srpske pare.”

Još jedan muzičar iz Srbije, Aleksandar Stanimirović iz Amadeus benda, je protiv Merlinovih koncerata u Beogradu, što je Maja u istoj emisiji prokomentirala:

“Čula sam izjave Ace Amadeusa da bi se Merlin trebao ispričati u Dnevniku 2, i mogu reći da sam ponosna što ima i nas s nacionalnom sviješću i dostojanstvom, koji se gnušamo ratnohušačkih i sramotnih izjava ovakvih ološa. Ja bih njega pustila da pjeva u Srbiji, ali da prethodno ode u Hram svetog Save, prekrsti se tri puta, pokaže tri prsta i kaže: “Ja volim Srbiju”. I tada bih dobro razmislila”.

U komentarima ispod YouTube snimke mnogi su popljuvali pjevačicu i stali u obranu Merlina, komentirajući kako Maja “ne bi mogla napuniti ni trećinu prostorije, a kamoli Arenu”.

“Bila sam na njegovu koncertu i bilo mi je super. Slušam njegove pjesme već dugo i slušat ću i dalje. Dino je legenda”, “Merlin će svakako napuniti Arene jer je on čarobnjak!”, “Na Merlinov koncert dolaze ljudi čistog srca i duše, on ne pjeva za polusvijet! Dino, radujemo se i svaka čast”, bili su neki od komentara.


(Erna H.) 

4
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.