6.9.2023. 13:10
0
Njemačka nakon velike drame savladala Latviju i plasirala se u polufinale Mundobasketa
Danas je odigran četvrtfinalni duel između Njemačke i Latvije, a plasman u polufinale Mundobasketa je ostvarila selekcija Njemačke

Košarkaška reprezentacija Njemačke ostvarila je plasman u polufinale Mundobasketa nakon što je u četvrtini finala savladala Latviju rezultatom 81:79.

Prvu četvrtinu je Latvija riješila u svoju korist (16:13), dok su se Nijemci probudili u drugoj četvrtini, koju su na kraju i dobili sa 28:18, pa su na poluvrijeme otišli sa dva koša prednosti. Rezultat je bio 36:34.

Treća četvrtina je bila dosta izjednačena, s obzirom na to da su se redali koševi na obje strane, ali je ipak otišla na stranu Njemačke.

Njemačka je u posljednjoj četvrtini uspjela da podigne nivo odbrane, igrala je sjajno i uspjela je da se odvoji od Latvije, ali se Latvija nije predavala, jer je bio dovoljan trenutak opuštanja kod Nijemaca, pa je uslijedila kazna.

Košarkaši Latvije su vezali nekoliko uzastopnih poena, smanjili su razliku Njemačke i došli u situaciju kada su imali dva poena zaostatka u odnosu na svog protivnika, ali je tada pogodio košarkaš Njemačke dva slobodna bacanja.

Potom je uslijedilo polaganje košarkaša Litvanije, a onda i pokušaj Schrodera za tri poena, ali nije uspio to da pogodi. Na kraju je Latvija imala posljednji napad za pobjedu, ali nije uspjela da završi to na najbolji način, pa je Njemačka nakon velike drame otišla dalje.

Najbolji pojedinac u pobjedničkoj ekipi, ekipi Njemačke je bio Franz Wagner, koji je postigao 16 koševa, a njega su pratili Andreas Obst sa 13 koševa i Moritz Wagner, koji je postigao 12 koševa.

S druge strane, u selekciji Latvije se posebno istakao Arturs Zagars, budući da je postigao 24 poena, a pored njega, istakli su se Davis Bertans sa 20 koševa i Rolands Smits sa 14 poena.

Podsjetimo, pobjednik ovog duela u polufinalu Svjetskog prvenstva igrat će protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Oslobođenje.ba

(Mubina Lj.I.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.