7.9.2023. 13:27
0
Košarkaši Latvije pobijedili Italiju
Košarkaši Latvije pobijedili su danas u Manili selekciju Italije sa 87:82 (18:26, 28:16, 21:18, 20:22), u utakmici za plasman od petog do osmog mjesta na Svjetskom prvenstvu.

Andrejs Grazulis je bio najefikasniji u selekciji Letonije sa 28 poena, uz šest skokova, a Aigars Skele je upisao 12 poena i devet asistencija.

Najbolji učinak u poraženoj reprezentaciji imao je Luigi Datome sa 20 poena, dok su po 11 poena postigli Nicolo Melli (devet skokova) i Stefano Tonut.

Od 14:30h u drugom meču razigravanja igraju Litvanija i Slovenija.

Utakmice za peto i sedmo mjesto igraju se u subotu, navodi Federalna.ba

(Mubina Lj.I.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.