5.12.2023. 17:05
0
Oglasila se stranka Ljupča Palevskog, osumnjičenog za ubistvo djevojčice Vanje: Evo šta su rekli
FOTO: ARHIV
Još su nejasne sve političke aktivnosti Ljupča Palevskog Palče, prvoosumnjičenog u stravičnom slučaju otmice i ubistva 14-godišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja i Panča Žežovskog, penzionera iz Velesa.

Jedna od političkih stranaka za koju se vezuje, pod nazivom Desna, na svom Facebook profilu objavila je saopštenje koje prenosimo u cjelini:

"U ovom teškom trenutku i periodu, kada su se u Makedoniji za 7 dana dogodila dva ubistva, u Velesu i Skoplju, suočili smo se sa informacijom koja je izazvala šok i nevjericu.

Prije svega, izražavamo najdublje i najiskrenije saučešće zbog gubitka dva ljudska života, mlade Vanje Gorčevske i Panče Žežovskog. Izražavamo najdublje saučešće porodicama nastradalih zbog gubitka njihovih najmilijih.

Politička stranka Desna za svoje članove i predsjednika stranke, ukoliko se dokaže da su krivi, traži da budu najstrože kažnjeni. U međuvremenu, apelujemo da se poštuje Ustavom zagarantovana pretpostavka nevinosti osumnjičenih i optuženih, dok se ne dokaže suprotno.

Tužilaštvo i organi za provođenje zakona imaju težak i delikatan zadatak da u potpunosti razotkriju sve elemente ovih događaja.

Iz tog razloga, mi, članovi stranke, stojimo na raspolaganju organima reda, s ciljem rasvjetljavanja krivičnopravnog događaja i privođenja počiniocima ovih gnusnih slučajeva pred sudom.

Politička partija "Desna" će, u skladu sa Statutom Stranke, do okončanja procesa zamrznuti članstvo, funkcije i aktivnosti optuženih.

Još jednom izražavamo iskreno žaljenje i saučešće porodicama Vanje i Panče", navodi se u njihovom saopštenju za javnost.


Podsjetimo, Ljupčo Palevski, trenutno je u bjekstvu, a makedonski mediji za njega navode da je bivši građevinski mogul, bivši predsjednik gradske organizacije SDSM u Skoplju, vlasnik nedjeljnika Start, politički aktivista, autor podkasta na Infomaksu te osnivač stranke Pravo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.