2.1.2024. 20:02
0
Odgovor Hezbollaha na atentat odredit će slijed događaja
FOTO: AFP
Politički analitičar Elijah Magnier kaže za Al Jazeeru da “Hezbollah mora odgovoriti” na atentat na zamjenika čelnika Hamasa kojeg je ranije ubio izraelski dron.

“To neće biti normalan odgovor, unutar tri do pet kilometara” prodora na izraelsku teritoriju sa svojim raketama, rekao je.

“U prošlosti je Sayyed Nasrallah rekao ‘Ako napadnete Dahiyeh, mi ćemo bombardirati Tel Aviv’.”

Dva su ključna pitanja, rekao je: “Hoće li Nasrallah bombardirati Tel Aviv? I kakva će biti reakcija?”.

Magnier je rekao da izraelski premijer Netanyahu “čini sve što može da pronađe izlaz iz slijepe ulice u koju se doveo kada je proglasio neostvariv cilj, govoreći ‘pobijedit ću Hamas’ i ‘osloboditi sve zatvorenike [iz Gaze]'”.

“Ovo je nešto što on ne može dobiti”.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.