20.9.2024. 14:46
0
"Čim sam došao, 15 hiljada navijača na Grbavici je skandiralo: 'Hoćemo Nikolu'. 89. minuta a ja prokuh'o od zagrijavanja, krenuo da uđem u igru a Švabo me posla na tribine"
Nakon šest odigranih kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Željezničar se nalazi na drugoj poziciji sa četiri pobjede, remi i poraz.

Rezultat i prikazano na terenu daju razlog za entuzijazam navijačima Želje, nakon očajne prošle sezone i strepnje za opstanak u društvu najboljih.

Za koje je domete aktuelni roster "Plavih", možda će se najbolje vidjeti iz naredna dva meča, u kojima Željezničar prvo dočekuje Zrinjski, a onda u srijedu gostuje Sarajevu u najvećem bh. derbiju. Pravu sliku gdje je trenutno Željo bi mogli definitivno dobiti nakon iduća četiri kola kada osim Zrinjskog i Sarajeva, "Plavi" dočekuju Posušje, pa gostuju Borcu.

Osim odličnog početka sezone, sa Grbavice su danas obradovali svoje navijače objavivši da je produžen ugovor sa draguljom Abdulmalikom Al Jaberom do 2026. godine.

Na sve to, ako dodamo i 103. rođendan Želje, onda možemo konstatovati da "Plavim" neće manjkati motiva u predstojećim mečevima.

Nikola Nikić je govorio za Source.ba portal o igrama u ovoj sezoni, očekivanjima, a povodom rođendana Kluba, Nidžu smo zamolili za jednu anegdotu...

U prilogu poslušajte razgovor sa Željinom legendom.

Novinar: Ajdin Balićevac

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.