4.9.2024. 21:38
2
Nikšić na otvaranju mosta Hercegovina: Ponosan sam što sam na čelu vlade koja završava posao
FOTO: screenshot
Na svečanosti otvorenja novih 11 kilometara autoceste na poddionici Počitelj – Zvirovići, uključujući impozantni Most “Hercegovina”, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić istaknuo je važnost ovog infrastrukturnog projekta za budućnost zemlje. Ceremonija, koja je okupila brojne zvanice i visoke predstavnike, uključivala je emotivno obraćanje premijera.

Premijer Nikšić otvorio je svoj govor pozdravljajući radnike i upravu kompanija izvođača radova, kao i uposlenike Autocesta FBiH, izrazivši zahvalnost za njihov trud i posvećenost. Također je uputio zahvalnost svim prisutnim zvaničnicima, uključujući premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, naglašavajući njegov doprinos u osiguravanju kandidatskog statusa za BiH i početku pregovora o članstvu u EU.

Nikšić je istaknuo značaj autoputeva kao ključnog faktora u povezivanju i ekonomskom razvoju regija, nazivajući ih “krvotokom svake savremene države”. Prepoznao je otvaranje ove dionice od 11 kilometara kao simbolični trenutak za BiH, usprkos brojnim izazovima tokom realizacije projekta. Ovaj most i nova dionica predstavljaju značajan korak prema modernizaciji zemlje i njenom integriranju u evropske tokove.

„Sa pogledom na Stari Počitelj, grandiozni most simbolički pokazuje da je BiH savremena evropska zemlja,“ rekao je Nikšić, naglašavajući da će ostati činjenice i konkretni rezultati, bez obzira na sve pokušaje umanjivanja postignuća. On je pohvalio rad vlade i sve uključene u realizaciju projekta, dodajući da politika njegove vlade fokusira na rješavanje problema, a ne na traženje problema za rješenja.

Premijer je zaključio da je otvaranje ove dionice samo prvi korak i da će do kraja mandata Vlade biti još mnogo sličnih infrastrukturnih projekata. Ovaj događaj je ne samo značajan za razvoj prometne infrastrukture već i za dalji put BiH ka članstvu u EU.

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.