4.9.2024. 22:51
1
Otvoreno novo sportsko igralište i servisna saobraćajnica s parkingom na Alipašinom Polju u Sarajevu
FOTO: općina novi grad
Povodom otvaranja novog sportskog igrališta u mjesnoj zajednici Alipašino Polje A-1 sinoć je održan turnir u fudbalu, te ozvaničen i završetak rekonstrukcije servisne saobraćajnice u ulici Trg solidarnosti, gdje je izgrađeno i 37 parking mjesta sa rasvjetom, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.
Turniru je prisustvovao i općinski načelnik Semir Efendić sa saradnicima i predstavnicima savjeta mjesne zajednice. U sportskoj i navijačkoj atmosferi uživala su i mnogobrojna djeca sa Alipašinog Polja i građani.

Obnovljeno igralište ima dva košarkaška i jedan fudbalski teren, kao i teren za rukomet. Umjesto ranijih betonskih podloga sada je postavljena gumirana sportska podloga, te nova ograda i rasvjeta.

- U mjesnoj zajednici Alipašino Polje A-1 završili smo dva značajna projekta. To je rekonstrukcija sportskog igrališta gdje imamo dva košarkaška terena i jedan fudbalski teren standardnih dimenzija, kao i teren za rukomet. Ono što je bitno naglasiti je da je umjesto ranijih betonskih podloga sada postavljena gumirana sportska podloga koja je mnogo sigurnija za korištenje, ali i udobnija, roditelji mogu biti mirniji kada ostave svoju djecu na ovom igralištu.

Promjenili smo ograde i postavili pletene koje je teže oštetiti, a i ako se oštete mnogo su jeftinije u odnosu na metalne sa kojima smo imali puno problema. Pored toga, teren je i osvjetljen novom LED rasvjetom - rekao je Efendić.

Dodao je da je osim sportskog igrališta završena i rekonstrukcija požarnog puta, odnosno servisne saobraćajnice, u ulici Trg solidarnosti, gdje je napravljeno i novih 37 parking mjesta sa rasvjetom.

- Relizacijom ovog projekta građani su zadovoljni, s obzirom na to da se radilo o jednom mračnom prostoru iza stambene zgrada koji je uglavnom bio zapušten i često zatrpan smećem. Sada to izgleda sasvim drugačije. Umjesto tog polomljenog požarnog puta sada je nova saobraćajnica proširena da se mogu mimoilaziti automobili, a izgrađeno je i 37 novih parking mjesta koja su osvjetljena, uz dodatnu rasvjetu pored zgrada, tako da je taj prostor dobio potpuno novi izgled. - naveli su iz Općine.

Meliha Halimanović u ulici Trg solidarnosti živi od 2012. godine i kaže da se od tada puno toga promjenilo.

- Svjedok sam svakodnevnog okupljanja kako male dječice, tako i tinejdžera na ovom igralištu. Uz pomoć savjeta mjesne zajednice, kojeg moram da pohvalim, mi smo dobili ovdje rekonstruisano dječije igralište. Zaista smo svi koji živimo ovdje sretni i oduševljeni - rekla je.

Prije nekoliko dana u susjednoj mjesnboj zajednici je otvoreno je dječije igralište koje je prošireno i osvjetljeno, a u planu je da se izgradi dječije igralište i u blizini parkinga uz ulicu Trg solidarnosti.
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.