24.10.2024. 10:56
0
Musemić: Suspenzija me neće prepasti, ne bojim se nikoga, borit ću se svim silama da govorim o svim dešavanjima...
FOTO: n1
Husref Musemić, trener Igmana, kazao je da ga šestomjesečna suspenzija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine neće prepasti, ni ušutjeti.

Trofejni strateg "protjeran" je iz fudbala na pola godine zbog dešavanja tokom i nakon utakmice Zrinjskog i Igmana u Mostaru.

- Da ne bude zabune, mene kazna ili suspenzija neće ušutjeti, niti prepasti. Ja se nikoga ne bojim, jer sam cijeli svoj život posvetio sportu, borbi na terenu i fair-playu i čist sam pred sobom. Nikakva kazna me neće zaustaviti da kažem šta mislim o svemu što se dešava i ukažem na nepravilnosti.

- Sad, za šest mjeseci ili za sto godina. Neću se povući, naprotiv. Borit ću se svim silama da govorim o svim dešavanjima, gdje god to bude moglo, ponavljam ne radi sebe, niti sam ja bitan, nego samo i isključivo radi fudbala u BiH i generacija koje dolaze - rekao je Musemić u razgovoru za Sport1.ba.

On je dodao da će se žaliti na odluku Disciplinske komisije FSBiH.

Ispričao je i šta se događalo u ponedjeljak Pod Bijelim brijegom.

- Ako uzmemo redom sva dešavanja iz Mostara, koja su kulminirala poslije susreta moram istaći sljedeće. Prvi žuti karton dobijam navodno radi povrede tehničkog prostora. Ništa uradio nisam da bih bio sankcionisan, ali iako sam tražio objašnjenje nisam ga dobio. Nakon što je igrač mog tima Almir Bekić dobio drugi žuti odnosno crveni karton, prišao sam kako bih prekinuo raspravu sa sudijom, pozvao Bekića da napusti teren, a igračima sugerisao da se postave u odbranu. Sudija mi prilazi i daje mi drugi žuti odnosno crveni karton zbog navodnog vrijeđanja.

- To nije istina i iza toga stojim. Istina je da sam mu uputio psovke kasnije, kao i posmatraču suđenja Admiru Šehoviću. To je jedina istina - nastavio je Musemić i kazao da na taj potez nije ponosan i da mu je žao što je to uradio na takav način, "ali jednostavno se dostao toga nakupilo, ne samo u ovom susretu, nego i utakmicama ranije".

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.