24.10.2024. 20:38
0
Konferencijska liga: Borac šokirao APOEL u Nikoziji i ostvario veliku pobjedu
Završena je utakmica drugog kola UEFA Evropske konferencijske lige između kiparskog APOEL-a i predstavnika Bosne i Hercegovine – banjalučkog Borca. Utakmica je završena rezultatom 0:1.

Prva prilika na utakmici dogodila se već nakon tri minute. Ogrinec je bio fauliran na desnoj strani, a nakon izvedenog slobodnog udarca lopta je stigla do Srećkovića, koji šutira pored gola APOEL-a. Domaći su zaprijetili u desetoj minuti, ali je Meijers sjajno intervenisao i blokirao udarac. Minut kasnije, Tejera je uputio udarac, ali je lopta završila kao lagan plijen za golmana Borca.

Nakon početnog ispitivanja snaga, domaći fudbaleri su preuzeli blagu inicijativu i imali nešto veći posjed lopte. U 23. minuti utakmice, Kulašin je nepropisno zaustavio jednog fudbalera APOEL-a, zbog čega je dobio žuti karton. Nakon slobodnog udarca, Petrović je zatresao mrežu Borca, ali je pogodak poništen nakon VAR provjere zbog ofsajda.

U 30. minuti utakmice nova opasnost se pojavila pred golom Borca. El Arabi je uputio snažan udarac, ali je golman Manojlović odlično reagovao i spriječio pogodak. Nakon mirnijeg perioda utakmice, obilježenog brojnim prekršajima, Petrović je glavom šutirao, ali je lopta otišla preko gola Borca. Do kraja prvog poluvremena nije bilo velikih prilika, te je ostalo 0:0.

U drugom poluvremenu, Savić je dobro prošao po lijevoj strani i ubacio loptu za Despotovića, koji je pokušao izvesti atraktivan udarac “makazicama”, ali bio je neoprezan i napravio prekršaj nad Sušićem, što je rezultiralo žutim kartonom za njega.

U 57. minuti utakmice, lopta je stigla do Ogrineca, koji je šutirao visoko preko gola. Nakon tog pokušaja, Žižović je izvršio trostruku izmjenu: u igru su ušli Kvržić, Hrelja i Nikolov umjesto Kulašina, Srećkovića i Vukčevića, koji su imali javne opomene.

Nakon prekršaja nad Herrerom u 63. minuti utakmice zatresla se mreža APOEL-a. Savić je izveo slobodan udarac i preciznim šutem doveo bh. predstavnika u vodstvo. Najbolja prilika za APOEL dogodila se u 74. minuti, kada je Abagna šutirao iz volea, ali je srećom za Borac lopta otišla pored gola. Nakon primljenog pogotka, domaći fudbaleri su krenuli ofanzivnije i imali veći posjed lopte, ali su teško kreirali šanse.

U 80. minuti utakmice, Vranješ je mogao povećati prednost svog tima, ali se spetljao u ključnom momentu, čime je propala velika prilika za aktuelnog prvaka BiH. Nekoliko minuta kasnije, rezervista Bah je šutirao glavom, ali je lopta otišla preko gola Manojlovića. Nezgodni Abagna se odlično izborio za prostor i snažno šutirao u 88. minuti, ali je na sreću za Borac, lopta završila preko gola. Do kraja utakmice nije bilo velikih prilika, te je aktuelni prvak Bosne i Hercegovine ostvario veliku pobjedu.

APOEL će u okviru trećeg kola UEFA Evropske konferencijske lige odmjeriti snage s Fiorentinom, također u NIkoziji, dok će Borac gostovati na Islandu kod Vikingur Reykjavika.

Banjalučane najprije očekuje utakmica 11. kola WWIN lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega na “Pecari” u ponedjeljak, 28. oktobra, od 18:00.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.