17.10.2023. 22:10
0
Pentagon nastavlja isporuku oružja Izraelu
FOTO: Pentagon
Američki Pentagon je rekao da će se nastaviti "neometan priliv oružja" u Izrael iz Sjedinjenih Država.

Zamjenica sekretara za štampu Pentagona Sabrina Sing rekla je da je od utorka “bilo pet misija aviona C-17 koje su uspješno isporučile sigurnosnu pomoć Izraelu”.

Ti letovi su se dogodili između 12. i 16. oktobra, rekla je Singh.

“Možete da vidite da imamo skoro svakodnevne isporuke [oružja] u Izrael i očekujem da će one i dalje teći neometano“, rekla je Singh.

Pored slanja oružja, SAD također jačaju svoje prisustvo na Bliskom istoku radi sprječavanja daljeg širenja sukoba između Izraela i Hamasa.

Snage za brzo reagovanje američkih marinaca krenule su u vode uz obalu Izraela, a Pentagon priprema američke trupe za potencijalno raspoređivanje u zemlji, reklo je više zvaničnika odbrane tokom vikenda.

Dvojica poznatih zvaničnika odbrane rekli su da će se snage za brzi odgovor pridružiti sve većem broju američkih ratnih brodova i snaga koje se približavaju Izraelu dok SAD nastoje poslati poruku odvraćanja Iranu i libanonskoj militantnoj grupi Hezbolah, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.