26.8.2024. 9:16
1
Čović: Nije bilo nijedne sjednice Vlade FBiH na kojoj je došlo do preglasavanja, to jača povjerenje
U četvrtak će se održati novi sastanak državne koalicije, koji će uslijediti nakon nekoliko mjeseci zastoja na evropskom putu.

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović je prokomentarisao odnose unutar nove koalicije za RTV HB.

- Nije bila ni jedna sjednica Vlade na kojoj je došlo do preglasavanja i to je način. Neke stvari zbog toga idu sporije, ali se jača povjerenje - rekao je Čović.

Čović odbacuje tvrde da trojka podilazi zahtjevima HDZ-a. Dodao je da Hrvatima ne treba niko ništa ne treba davati, komentirajući kritike da su Hrvati dobili manje pozicija.

- Ovdje želimo biti potpuno jednakopravni, ustavno jednakopravan narod kojemu nitko ništa neće davati. Mnogo toga još trebamo dobiti što nam kao konstitutivnom narodu pripada - rekao je. 

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.