20.9.2024. 18:45
0
Bečarević: Zaradi Edine Forto, pa onda troši, a ne da nam zadužuješ unuke!
Predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH KS Almir Bečarević prokomentarisao je današnje obraćanje lidera stranaka Trojke, a posebno čelnika Naše stranke, ministra komunikacija i prometa BiH i bivšeg premijera KS Edina Forte.

Povod za Bečarevićevu reakciju bila je Fortina izjava da zagovara da se jako zadužuje BiH u svim svojim nivoima vlasti.

- Ne želim više donaciju 50 godina starog tramvaja iz Istanbula. Želim nov tramvaj, najskuplji, jer naši građani to zaslužuju.

Kako ćemo kupiti nešto novo ako se ne zadužimo? Potrebno je investirati u budućnost i modernizaciju, a improvizacijama ne možemo osigurati održiv rast - rekao je, između ostalog, Forto.

Bečarević za Hayat.ba kaže da će današnja press-konferencija ući u anale politike i da bi se trebala izučavati na fakultetima.

- Tri jahača apokalipse koji su vlast prave od sebe žrtve. Svi lažu samo oni ne, svi ih napadaju samo oni nikog, čitav svijet je protiv njih, a gospodari su života i smrti u BiH.

Ujedno, Konaković priča o natalitetu, a uveli su mjeru prije nekoliko godina o isplati porodiljama 1.000 KM. Ta mjera ništa nije donijela jer ne prave se djeca zbog 1.000 KM već su djeca rezultat ugodnog života i riješenih osnovnih potreba za život s platama dostojnim da rodite dvoje ili troje djece.

Nikšić priča o bilansima. Ured za reviziju FBiH dao je komentar na budžet, krovna institucija za reviziju, i sada bi trebali njemu vjerovati. Vjerovati čovjeku koji u životu nije sačinio bilans.

Forto je očigledno bio pod sedativima jer je budžet KS već na zaduženosti od 9,5 posto, a maksimalno je zakonski moguće 10 posto od prihoda budžeta.

Građani Sarajeva hoće prugu za 20 miliona KM, a ne za 70 miliona. Građani hoće tramvaje za 20 miliona eura, a ne za 60. Zadužili su KS za 600 miliona KM.

Zaradi Forto, zaradi, pa onda troši, a ne da nam zadužuješ unuke. Nadam se da će Tužilaštvo KS izaći s predmetima ko je profitirao od zaduživanja i na čija imena se gradi na Bjelašnici - dodao je Bečarević.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.