11.8.2024. 16:30
0
Otkriven identitet uhapšenih dilera u Sarajevu: Uhapšeni Alen Bodulović Bubi i Irfan Karić
Policijski službenici Federalne uprave policije su postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu slobode u petak lišili dva lica incijala A.B. (1987) i I. K (2001).

Kako je rečeno iz FUP-a, A. B. je ranije presuđivan za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, nanošenje teških tjelesnih povreda i ubistvo u pokušaju.

FUP ga sada sumnjiči da je počinio i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. KZFBiH. 

Uhapšeni  I.K. (2001) se sumnjiči da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. KZFBiH.

Prilikom pretresa, pronađeno je oko 3 kg materije koje svojim izgledom asocira na opojnu drogu, vage za precizno vaganje, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

"Avaz" saznaje da su uhapšeni Alen Bodulović Bubi i Irfan Karić.

Bodulović je itekako poznat organima gonjenja u Sarajevu. On je 2018.godine osuđen na devet godina zatvora u slučaju "Podrum", gdje bio optužen za pokušaj ubistva.

Boduloviću je izrečena jedinstvena kazna od deveta godina zatvora. Osuđen je na šest godina zatvora za pokušaj ubistva, 12 mjeseci za izazivanje opće opasnosti i nasilničko ponašanje i 18 mjeseci za nošenje oružja bez dozvole.

Bodulovića se tereti da je 21. marta 2015. godine oko tri sata ujutro došao u klub Podrum u općini Stari Grad Sarajevo, u kojem su već bili Elvedin Škrijelj i Jasmin Gusinjac s kojim su se prepirali i potukli.

Prema navodima optužnice, Bodulović je nakon toga izvadio pištolj kalibra 7,65 milimetara, za koji nije imao odobrenje te njime udario u glavu Jasmina Gusinjca koji je bio u društvu sa Škrijeljom, a potom ispalio najmanje dva hica iz pištolja, pogodivši Draška Erbeza koji je tom prilikom zadobio prostrelnu ranu.

Ponovo je uslijedila tučnjava i Bodulović je ispalio više hitaca u Škrijelja koji je zadobio povrede grudi i stomaka opasne po život.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.