12.10.2024. 13:25
0
Poznati detalji sinoćnje pucnjave u Sarajevu: Maskirani napadač upao u kladionicu tražeći mladića, ispalio je dva hica
FOTO: ilustracija
Dvadesetdvogodišnji A. K., koji je ranjne u pucnjavi koja se sinoć dogodila oko 2.35 sati u unutrašnjosti sportske kladionice u ulici Merhemića trg, u centru Sarajeva, zadobio je lakše povrede.

Ova informacija potvrđena je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

- Nepoznati muškarac upotrijebio je vatreno oružje. Tom prilikom je A. K. zadobio povredu desne noge, nakon čega se počinilac udaljio sa mjesta događaja. Povrijeđenom je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu konstatovana laka povreda, odnosno ustrijelna rana desne natkoljenice, te je nakon ukazane pomoći otpušten na kućno liječenje, saopćeno je iz MUP-a KS.

U saopćenju se dodaje da je o slučaju obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo - izazivanje opće opasnosti (član 323. KZ FBiH) i koji je rukovodio uviđajem, kojeg su obavili pripadnici MUP-a KS. 

- Policajci nastavljaju rad na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca, zaključili su u saopćenju MUP-a KS.

Podsjetimo, napadač je bio maskiran. Kako saznaje portal Oslobođenje od izvora bliskog istrazi, napadač nije imao namjernu opljačkati kladionicu, već je tražio upravo ranjenog mladića. Da li iza sevga stoje neki neraščišćeni računi ili nešto drugo, za sada nije poznato.

Isti izvor je otkrio da je napadač ispalio dva hica, od kojih je jedan pogodio 22-godišnjaka u nogu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.