26.10.2024. 12:33
0
Balotelli ponovo u Italiji: Kontroverzni napadač trenira s ekipom iz Serie A
Mario Balotelli uskoro se vraća u Seriju A...

Mario trenira s ekipom Genoe i čeka odobrenje klupske uprave kako bi konačno potpisao ugovor, izvijestio je poznati sportski novinar Nicolo Schira.

Prema Schirinim informacijama, iskusni napadač već trenira s klubom i raduje se povratku u Italiju, gdje će nakon tri godine pauze ponovo igrati na najvišem nivou. Uprava Genoe samo treba dati završnu riječ, čime bi se ispunila velika želja trenera Alberta Gilardina.

Balotelli je bez kluba od juna, kad je napustio turski Adana Demirspor, za koji je prošle sezone postigao sedam golova uz jednu asistenciju u 16 utakmica. Uz kratke angažmane u švicarskom Sionu i Adana Demirsporu, Balotelli je ranije u Italiji igrao za Monzu, a ranije u svojoj karijeri bio je član Brescie, Nice, Marseillea, Liverpoola, Milana, Manchester Cityja i Intera.

Kao reprezentativac Italije, Balotelli je zabilježio 36 nastupa i postigao 14 golova, ostavljajući značajan trag na međunarodnoj sceni.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.