26.10.2024. 9:37
0
MKS zamijenio sudiju koji razmatra zahtjev za izdavanje naloga za hapšenje Netanyahua
Međunarodni krivični sud (MKS) u petak je najavio da će iz zdravstvenih razloga zamijeniti jednog od sudija koji će odlučivati ??o zahtjevu tužilaštva za izdavanje naloga za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, što bi mogao izazvati daljnja odlaganja u slučaju.

U maju su tužioci tražili naloge za Netanyahuom i njegovim ministrom odbrane Yoavom Gallantom, kao i za trojicom lidera Hamasa, rekavši da postoje razumni razlozi da su ti ljudi počinili ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, javio je Reuters.

Predsjednik MKS-a je rekao da je predsjedavajući sudija u predmetu, rumunska sutkinja Iulia Motoc, u petak zatražila da bude smijenjena iz zdravstvenih razloga i da je odmah zamijenjena slovenačkom sutkinjom Međunarodnog krivičnog suda Beti Hohler.

Očekuje se da će zamjena dodatno odgoditi odluku o mogućim nalozima u predmetu koji se bavi sukobom u Gazi, jer će novom sudiji trebati vremena da napravi uvid u spis.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.