19.7.2024. 21:00
0
Nepoznata osoba pucala na ukrajinsku političarku, hitno je prebačena u bolnicu
Nepoznata osoba pucala je na Irinu Farion, bivšu poslanicu ukrajinskog parlamenta i ultradesničarsku političarku.

Kako je objavila Nacionalna policija, ona je hospitalizovana s povredom glave od vatrenog oružja. Iako policija nije otkrila njeno ime, Zaxid.net je, pozivajući se na neimenovane izvore, napisao da je žrtva Irina Farion.

Pripadnici organa za sprovođenje zakona pokušavaju da identifikuju i uhapse napadača.

Irina Farion, koja je poznata po svojim kontroverznim izjavama o korištenju ruskog jezika u Ukrajini, pridružila se ultranacionalističkoj stranci Svoboda 2005. i bila je poslanica u parlamentu između 2012. i 2014. godine.

Farion je izazvala ogorčenje kada je 6. novembra rekla da ne može nazvati ukrajinske vojnike Ukrajincima ako govore ruski.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.